fredag den 8. juni 2018

De gamle mediers fortielse....!

"De seneste to års internationale medieforskning gemmer netop på sådan en vild og væsentlig overraskelse, som de danske medier enten ikke har opdaget, forstået eller ønsket at viderebringe. De har i hvert fald ikke berettet om den: Nyheden om, at sociale medier som Facebook, Twitter, Instagram og YouTube ikke skaber iltfattige, lukkede rum af mennesker med stadig mere indsnævrede nyhedshorisonter. Faktisk tyder forskningen på, at de sociale medier er med til at udvide vores horisont.


Ja, du læste rigtigt. Medieforskningen er stille og roligt i gang med at punktere den måske mest dominerende – og mest foruroligende – forestilling om, hvad de sociale medier gør ved vores samfund og vores fælles offentlighed: forestillingen om ekkokammeret, eller filterboblen, som den amerikanske forfatter Eli Pariser døbte fænomenet i sin indflydelsesrige bog 'The Filter Bubble –What the Internet Is Hiding from You'fra 2011."


Læs artiklen i Politiken her:

https://politiken.dk/kultur/medier/art6565115/Her-er-en-nyhed-ingen-danske-medier-har-opdaget-Sociale-medier-udvider-din-nyhedshorisont

Ingen kommentarer:

Send en kommentar