torsdag den 28. juni 2018

Frontkæmpere for ny politisk kultur i DK

Stærk udmelding fra Alternativet…!
Den eneste måde at få bugt med den gamle stavnsbundne blokpolitik på:
"Vi går til valg på vores politik, vi går ikke til valg på mandaternes logik."

Læs artiklen her:
https://www.dr.dk/nyheder/politik/ny-maaling-alternativets-mandater-bliver-tungen-paa-vaegtskaalen

tirsdag den 26. juni 2018

Offentlige ledere lukker sig om sig selv....

"Kommissionens arbejde kommer desværre også til at ligne et partsindlæg fra en klasse af ledere, der i stigende grad lukker sig om sig selv. Det fører blandt andet til, at lederne kan føle sig mere vigtige og uundværlige, end de egentlig er. Noget, der kom til udtryk i DR-dokumentaren 'De dyre direktører', hvor lønninger og ikke mindst bonusser til de offentlige chefer blev kritiseret. Dokumentaren viste en kaste af ledere, der på mange måder var ude af trit med, hvad der opfattes som rimeligt i resten af befolkningen."


Læs artiklen her:

https://www.denoffentlige.dk/magtforsker-lederne-lukker-sig-om-sig-selv

søndag den 24. juni 2018

Mere Macca...


Jeg slap lidt mit fokus fra Macca da Beatlerne gik hver til sit. Jeg har ikke så intenst dyrket hans tid med Wings og de andre sammenhænge han har været i. Blot fanget de perler der ind imellem er kommet herfra. Og selvfølgeligt har jeg altid nydt de fantastiske evergreens fra selve Beatlestiden.
Men da Paul pludselig udkom med albummet 'Kisses On The Bottom' i 2012, var jeg hooked igen. På dette album synger han de sange, som han hørte og sang med på i familiens skød, da han var dreng i 1940'erne og -50'erne. Det er de kendte og dejlige melodier fra The American Songbook, som f.eks 'Bye, Bye Blackbird', 'It's Only A Paper Moon', 'I'm Gonna Sit Right Down And Write Myself A Letter' m.fl. Han har dog en enkelt egen ny komposition med: det guddommeligt smukke nummer 'My Valentine' som han skrev til sin hustru.
Albummet er indspillet i det gamle ikoniske Capitol Studie i Los Angeles, og musikerne han har med på dette album, er i mine ører nogle af verdens dejligste: Diana Krall (som både spiller piano og synger med, og har stået for arrangementerne), Pizzarelli'erne på guitar, Anthony Wilson på guitar, Clapton på et enkelt nummer, Stevie Wonder på mundharpe. På bas hhv. John Clayton, Robert Hurst og Christian McBride, og Jeff Hamilton på trommer. Flere af disse musikere er jo Diana Krall's faste folk.
Albummet er den rene og skære nydning. Afslappende varm musikalsk vellyd fra ende til anden. Perler på en snor som alle går lige i hjertekulen. Det er Paul fra en helt anden vinkel - og dog, det er jo Paul i en nøddeskal. Hans stemme sidder lige så dybt i min knoglemarv, som min egen mors. Ja måske dybere.
Et mesterværk jeg bliver glad i låget af, hver eneste gang jeg sætter det på Play... 🎶

Nyd det her:
https://open.spotify.com/album/0qEe6hPN9ybmHeLC5Y228X?si=I3E4iQGtTJyge6pdMDNlTA

fredag den 22. juni 2018

Paul - den evige knægt...

Jeg vil ikke være bleg for at indrømme, at en video som denne bevæger mig dybt - ja, helt ind i knoglerne.
I 56 år har jeg følt, at Paul næsten har været en del af min nærmeste familie. Han har, sammen med de øvrige Beatler, leveret lydtæppet til mit liv. Og han er den eneste som har gjort det så følelsesmæssigt intenst i så mange år. Jeg elsker næsten al musik, og i hundreder kan de musikere tælles, som jeg har elsket og dyrket igennem mit liv. Men ingen har været der "altid" som den evige knægt: Paul. Selvom jeg aldrig har set ham "live", er han som en tryg og trofast livskammerat. Han er en del af den ramme, som jeg ser mit liv i. Han er også en enorm inspiration - og ikke blot musikalsk. Jeg kan faktisk slet ikke se mit levede liv for mig, uden at The Beatles popper op for mit indre blik og mine ører. Og Paul er der endnu - stadig viril og smittende med sin livsgnist og sin glæde ved musikken. 
Nu på seksoghalvtredssindstyvende år... 🎶👍👍👍❤️👍👍👍🎶

Se videoen her:
https://youtu.be/QjvzCTqkBDQ

onsdag den 20. juni 2018

Hvor er danskernes heltemod blevet af...?

"Vi lever i en tid, hvor ordet heltemod sjældent bliver brugt. Tidens modeord er "tryghed". I den politiske kommunikation bliver ordet hele tiden brugt til at udbrede forestillingen om, at verden er et utrygt sted, og kun vore politikere kan redde os fra den lurende fare. Politikerne vil ikke have os til at tro, at de er modige. Nej, vi skal blot tro på, at de er lige så bange for verden, som de synes, vi burde være."


Læs artiklen i RÆSON her:

http://raeson.dk/2018/randahl-fink-isaksen-politikerne-lader-frygten-styre-danmark-find-heltemodet-frem/

tirsdag den 19. juni 2018

Modige mænd og midtvejskrise...

Susanne Sayers:
"HURRA FOR MIDALDRENDE MÆND PÅ BIKE ELLER I LYCRA"

MIDTVEJSKRISE - "Ærlig talt synes jeg, at de cirka 50-årige mænd får ufortjent mange bank for at tage deres liv og drømme op til revision. Tværtimod burde det aftvinge respekt at standse op midt i livet, reflektere over det hele og gøre noget ved det, hvis man ikke er tilfreds.".

Sådan skriver Susanne Sayers, der ser mænds midtvejskrise som et sundhedstegn, fordi krisen kan rumme kimen til forandring. Og det skal man ikke gøre grin med:

"Den er ikke let, hverken for det menneske, som er i den, eller for familie og omgivelser. Men det er da fantastisk, at vi ikke bare affinder os med, at 'det var så det', men ser vores dødelighed i øjnene og beslutter at gøre livet sjovere og bedre herfra. At forsøge at gøre nogle af drømmene til virkelighed, hvis vi stadig drømmer dem og har mulighed for det."

LÆS HELE KLUMMEN HER:

onsdag den 13. juni 2018

Fejlslagen forvaltningskultur....!

Læs her en præcis kritik af den New Public Management-inspirerede tænkning, som har præget dansk forvaltningskultur alt for længe.

Knud Aarup skriver bl.a.:

"Centraliseringen har også betydet, at der kun er én fællesnævner for politik og politisk udvikling, og det er økonomien. Politik handler ikke længere om at finde fælles løsninger, men om inden for en økonomisk ramme at fordele økonomi mellem særinteresser. Politik er reduceret til varianter af udgiftspolitik. Det fælles gode er forsvundet, og styringen handler alene om den økonomiske styring og ikke om, hvordan samfundet skal udvikle sig. Derfor er der heller ikke behov for domænefaglig viden på det centrale plan.

NPM har således virket negativt ind på den specifikke danske forvaltningstradition gennem mistillid til det offentlige som fællesskabsbærende, gennem mistillid til faglighed og dermed mistillid til såvel de faglige organisationer som brugerorganisationerne, gennem introduktion af private aktører på det offentlige område og gennem en meget høj grad af central styring og dermed underminering af det kommunale selvstyre."

Udfordringen er nu at sikre et nyt grundlag for styring og ledelse i den offentlige sektor, hvor faglig nysgerrighed, læring, samskabelse og bæredygtige bundlinjer er nye pejlemærker. 

Vore politikere bør gå foran og bryde med berøringsangsten overfor forvaltningskulturen i de offentlige organisationer. For de eneste, som kan sætte en sådan udvikling i gang hurtigt, er de folkevalgte. Det kan vi ikke længere overlade til (top-)lederne selv.

Læs artiklen 'Det Blå Postbud' her:

fredag den 8. juni 2018

De gamle mediers fortielse....!

"De seneste to års internationale medieforskning gemmer netop på sådan en vild og væsentlig overraskelse, som de danske medier enten ikke har opdaget, forstået eller ønsket at viderebringe. De har i hvert fald ikke berettet om den: Nyheden om, at sociale medier som Facebook, Twitter, Instagram og YouTube ikke skaber iltfattige, lukkede rum af mennesker med stadig mere indsnævrede nyhedshorisonter. Faktisk tyder forskningen på, at de sociale medier er med til at udvide vores horisont.


Ja, du læste rigtigt. Medieforskningen er stille og roligt i gang med at punktere den måske mest dominerende – og mest foruroligende – forestilling om, hvad de sociale medier gør ved vores samfund og vores fælles offentlighed: forestillingen om ekkokammeret, eller filterboblen, som den amerikanske forfatter Eli Pariser døbte fænomenet i sin indflydelsesrige bog 'The Filter Bubble –What the Internet Is Hiding from You'fra 2011."


Læs artiklen i Politiken her:

https://politiken.dk/kultur/medier/art6565115/Her-er-en-nyhed-ingen-danske-medier-har-opdaget-Sociale-medier-udvider-din-nyhedshorisont

mandag den 4. juni 2018

Elbilen har mange år på bagen...

Mange tror måske at elbilen er et moderne transportmiddel.
Men det er den langtfra. Faktisk kørte der flere elbiler end benzinbiler i USA omkring 1900-tallet. Først da Cadillac opfandt selvstarteren i 1912, begyndte benzinmotorerne gradvist at tage over. Her står Thomas Edison med sin 'Detroit Electric 47' fra 1914. En elbil som blev solgt verden over. Den havde en rækkevidde på 70 km pr. opladning. Stort set det samme som mellemklasse-elbiler af i dag.
Et flot og køreklart eksemplar af bilen står i dag på Thorsvang Samlermuseum på Møn.


Grundlovsforfald....?

"En af de største misforståelser i Danmark er, at vi tager demokratiet for givet. Vi har vænnet os så meget til det, at vi ikke ænser truslerne, ikke lægger mærke til, hvordan vore demokratiske rettigheder undermineres år for år, eller hvordan magten samles på stadig færre hænder; eller rettere sagt hos de tre store populistiske partier, Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti, der i vid udstrækning er enige om at svække de kontrolmekanismer, som ellers har holdt demokratiet levende og frisk og underkastet kritisk revision.

Populismen stortrives og tæt i hælene på populismen og dens fordummelse af menigmand også skabelsen af fjendebilleder og forenklinger af politiske problemstillinger, der følger den stærke mand."


Læs talen her:

http://pov.international/nille-den-forkerte-grundlovstale-til-det-danske-folk/

søndag den 3. juni 2018

Er det danske folkestyre en saga blot....?

Weekendens, ja endog lange tiders, måske vigtigste artikel. Om det danske folkestyre, velfærdssystem og retssamfund, der er faldet fuldstændigt fra hinanden. Det står langt værre til, end vi gør os klart. Og om befolkningen der blot ser apatisk til.
Artiklen handler IKKE om burkaforbud, men om helt basale aspekter om vort samfunds deroute.
 
"Politik er blevet til en kamp om magt frem for et ønske om at tjene borgernes interesser.
En ny herskende klasse er opstået, der via adgang til systemet tiltusker sig ganske særlige privilegier og særlige muligheder –– ekstra pension, adgang til finansiering af projekter, der aldrig kunne trives på markedsvilkår, uddeling af ben i form af bestyrelsesposter, gratis adgang til kulturbegivenheder med meget mere. Reelt en gøgeunge solidt parkeret i magtens centrum, der ikke tjener andre interesser end sin egen.

Resultaterne af denne sørgelige tilstand kan aflæses mange steder:
Sundhedsvæsnet sejler. Ældreplejen hænger i laser. Ventelisterne på børnepasning er lange. Og skrankepaveriet er gået amok. ALT skal styres ned i mindste detalje –– alt skal opsamles og rapporteres. En gigantisk opgave, der giver højt betalt arbejde til mange og ikke bidrager med ret meget værdi til borgerne.

Selv de allervigtigste services fungerer ikke godt længere. Politiet sørger ikke for ro og orden. De kommer ikke længere, når der er indbrud, vold, slagsmål –– de er nærmest helt væk. Bortset selvfølgelig fra på motorvejen med fartmålere og til at foretage "præventive" anholdelser, hvis man vil udnytte sin grundlovssikrede ret til at demonstrere mod fx Kinas overtagelse af Tibet."

Læs den øjeåbnende artikel i RÆSON her: