tirsdag den 15. december 2020

Lad ikke folkets forfatning falde...

Tak Stine... 🙏


"Hvis det, vi kommer til at se, er Venstre og Socialdemokratiet, der studehandler den ene potentielle lovovertrædelse med den anden, så stander landets grundlov i våde. Så er der reelt ingen sikret ret og lighed for loven, fordi de værnende regler, der er sat til at beskytte os mod magtovergreb, kan sættes ud af kraft, alene fordi to store partier er udfordret på præcis samme principper.


NÅR VORES POLITIKERE står ansigt til ansigt, ikke med hinanden, men med sig selv, så står de i valget mellem at være statsmænd og -kvinder eller ulidelige parenteser i Danmarkshistorien. Det er netop den forestilling, vi ser spille sig ud i disse dage.


Begge regeringsbærende partier står overfor samme valg. Skal de forfægte landets grundlov, hvoraf det klart fremgår, at alle er lige for loven, og landet bygges på dette; "lov er lov" og "med lov skal land bygges". Eller skal de forfalde til billige løsninger, der beskytter dem selv og hinanden.


Intet mindre end borgernes tillid til vores system er pĂĄ spil. Ikke til politikere, eller enkeltpersoner, nej til vores forfatning og konstitution: MĂĄden vi har bygget vores demokrati, vores retsstat og, ja, vores danske model."


Læs indlægget i Ræson (gratis):

https://www.raeson.dk/2020/stine-bosse-dette-er-hverken-en-mink-en-instruks-eller-en-coronakrise-det-er-en-potentiel-forfatningskrise/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar