torsdag den 8. juli 2021

Breaking News og fokus….

Ole Riis, tidligere turistchef i Thisted - skriver dette flotte og fuldstændig rigtige indlæg:

"Her kommer et pokkers langt udbrud!!! Kan I forestille jer TV-avisen, der stiller om til musikken, hvor breaking news er om en pianist, der har skadet sin pegefinger - måske er usikker til den kommende symfonikoncert - og nu bare tager en koncert ad gangen? Eller det overraskende I at en bassist skifter orkester fra næste sæson. For derefter at stille om til direkte transmission fra en bluesfestival, hvor de enkelte koncerter dækkes intensivt af landets ypperste musikanmeldere live fra et studie og rockens koryfæer kommenterer med baggrundsinformation om de enkelte riffs, knækkede strenge, tabte takter og kompositioners opbygning, de enkelte numres sammenhæng og spidsfindige betydning for koncetens sammenhæng og udvikling, og hvor hver enkelt musikers karriere analyseres med henblik på det sammenspil, der er så afgørende for koncertens udvikling. Hvilken gruppe der måske hat gjort forsøg på at få ham med på et nyt hold og med hvem han er set øve op til en indspilning?
Der er flere der går til koncert,og i kirke, end til en hvilken som helst sportsbegivenhed, set over et år - også selv om vi inddrager fodboldens serie 6 - så hvorfor faen stiller vi så ikke om til bedømmelse af søndagens prædikener, og hvorfor hænger hele medieverdenen så så forbandet fast i en reminisens af benovelse over netop den aktivitet, der lige så ofte skaber frustration som boblende glæde, så det ofte fylder flere sider helt ned til den lokale presses intense dækning af alle egnens bundhold i samtlige sportsgrene, hvor der faktisk ikke kan bruges publikumsinteresse som grund til dækning.
Er der nogen, der lige kan rive en forklaring frem på det, eller er jeg den eneste der hellere vil høre om egnens musik- og teaterliv over en weekend end over slåskampe udenfor stadion, coronaforagt inde på stadion, tab, mål, romerlys, knæskader og pointjagt i fysisk udfoldelse. Tænk om man efter en uge med intensiv dækning af blues går over i en uge med intensiv dækning af opera, som man lige nu skifter fra fodbold til cykling!!!! At en hovedrolleindehaver i Liceu eller Teatro Real bliver syg på stemmen rammer et hold lige så hårdt som når Messi får en fibersprængning - kunne man ikke gøre forsøget og bare 1 gang om ugen skifte sport ud med kultur - og så kommer måske snart en lige så lang del 2, for teater kan sendes live med kommentering i pausen med lige så god grund som et hvilket som helst boldspil. Havde det været kampen mellem tilstedeværelse af enten mænd eller kvinder på et hold, ville man måske råbe chauvinisme - jeg vil kalde det sportschauvinisme!!"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar