søndag den 2. august 2020

Gammelpartiernes handlingslammelse....

Steen Hildebrandt:
"Blokpolitikken har været aflyst mange gange, og dens svagheder er ikke nye; de har været omtalt længe og ofte. Men den hyppige tale om fx rød og blå blok, om liberalisme, kapitalisme og socialisme, om højre og venstre, om borgerlig og ikke-borgerlig osv. peger ikke fremad, men tilbage. Den er forældet. Der er ingen af disse gamle kategorier, der indeholder samlede svar på de kriser, verden står midt i nu.

De gamle kategorier er i frit fald, og virkeligheden er løbet fra dem. De økonomiske, geopolitiske og psykologiske dogmer, som disse kategorier var baseret på, krakelerer. De krakelerer, fordi flere og flere menneskers erfaringer samt mere og mere forskning problematiserer, modsiger, demonterer og stiller stærkt kritiske spørgsmål til de antagelser og forudsætninger, som disse dogmer og politiske ismer baseres på. Fremtiden kræver en anden tænkning.

Er der et borgerligt svar på bæredygtighed og klimakrise? Er der et rødt svar? Nej, det er der ikke! Der er behov for alternativer til disse gamle positioner."

Læs artiklen i Ræson (gratis):




Ingen kommentarer:

Send en kommentar