mandag den 18. maj 2020

Retslig bæredygtighed i fare...?

Det mest uhyggelige anslag mod danske borgeres frihed nogen sinde - en veritabel glidebane for menneskerettighederne risikerer at sættes igang...!

"Hvis vi vil undgå at starte en ny bølge af COVID-19-smitte, når Danmark igen vender tilbage til en mere normal hverdag, kræver det en omfattende indsamling af data om borgernes personlige gøren og laden. Et af kerneelementerne i de strategier, som eksperter foreslår, er grundig kontaktsporing og overvågning af borgernes adfærd, blandt andet ved hjælp af apps på vores mobiltelefoner."


Læs artiklen INGEN VEJ UDENOM i nyeste nummer af Weekendavisen her:

Man skulle da ellers tro, at det ville være mere praktisk at udstyre smittede med et badge, eller et påsyet mærke på tøjet. Så undgik man det trafiksikkerhedsmæssige problem, at folk konstant skal holde blikket stift rettet på deres mobiltelefon, for at checke om en smittefarlig person er i deres nærhed. Og når mobiltelefonen løber tør for strøm, hvad den  hurtigt gør med aktiveret Bluetooth, kan den alligevel ikke bruges.

En anden løsning kunne være denne:
At vi vil se danskere skifte smartphonen ud med en simpel og billig mobiltelefon. En mobiltelefon som ikke kan køre apps. Den kan medbringes så længe man bevæger sig udenfor hjemmets fire vægge, således at man ikke overvåges af Big Brother. F.eks. kan man stadig købe Nokia's storsælleret 3310 bl.a. her:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar