mandag den 16. marts 2020

Krise til eftertanke...?

Nu må vi jo i al tumulten ikke glemme, at sundhedssektoren og sygehusene har været udsat for massive nedskæringer de sidste mange år. Et totalt udsultet sundhedsvæsen har jo i sagens natur overordentlig svært ved at håndtere en krise som denne, hvis ikke der sættes ind på at udbrede og derved sænke raten af behandlingskrævende over tid.
Havde vort sygehusvæsen været toptunet, havde det ikke været nødvendigt, med alle de tiltag i samfundet, som nu finder sted.
Man må sandelig håbe, at politikerne nu får åbnet øjnene for, hvor vigtigt det er for landet og borgerne, at have et sygehusvæsen der ikke konstant bliver beskåret, men tværtimod bliver opdateret. Især når befolkningsgennemsnittet, som det er tilfældet, bliver ældre og ældre. Lad os håbe at fru Frederiksen, efter krisen, får rettet op på det syge sygehusvæsen.
Og så skal vi jo passe på med ikke at lade os tabe fornuften helt. Indtil d.d. er blot 918 danskere smittet. Kun fire er døde, tre på 80+ år, som var alvorligt syge i forvejen, og hvor dødsårsagen ikke umiddelbart er coronavirus. Og så en mand på 92 år, hvor man endnu ikke kender dødsårsagen. Myndighederne har meldt ud, at deres værste scenarier viser, at mellem 300.000 og 500.000 danskere vil blive smittet med corona her i forårsmånederne. Det er max. 10% af befolkningen. Det vil sige, at 90% af befolkningen IKKE bliver smittet i denne omgang.
Værd at tænke over...?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar