torsdag den 28. juni 2012

Farlig ferieøkonomi med nye smartphones...?


Ferietiden står for døren, og danskerne kører bilen udenlands eller stiger på flyene til solrige himmelstrøg. De af os som har købt en ny Nokia Windows telefon er dog ilde stedt, når det gælder opretholdelsen af mobilforbindelsen til hjemlandet og mobilsamtalerne med hinanden på ferien. For disse Windows-"smartphones" er ikke udstyret med noget så basalt som en log-funktion hvor man kan se sit data- og samtaleforbrug, og derfor risikerer man at komme hjem til tårnhøje mobilregninger når ferien er slut. En løsning kan selvfølgelig være at undlade at bruge telefonen i ferien, men er det mon lige derfor vi har punget mange tusinde kroner ud til en ny mobiltelefon...?
De tidligere Nokia-modeller har haft indbygget forbrugs-log så man kunne holde øje med sit forbrug. Så derfor er vi sikkert tusinder af Nokia-kunder der har købt ny telefon i klar forvisning om, at en sådan selvfølgelighed da også var indbygget i Nokias nye Windows-telefoner. Der står intet i den (fattige) dokumentation der medfølger telefonerne om, at denne elementære funktion ikke findes i Lumiaer'ne, og ej heller tele-butikkernes elskværdige ekspedienter er øjensynligt vidende om denne mangel i Windows-telefonerne.
Det rumsterer pt. i underskoven, at man er på vej med en "DataSmart" funktion i WP8 som er næste generation af telefonerne, men er det ikke lidt sent - jeg mener hvor længe har WindowsPhone-systemet dog ikke været på markedet..?

God og varsom mobilsommer...!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar