tirsdag den 1. maj 2012

Jamen...?


"Der er altid arbejde til dem som vil arbejde" (Niels Hausgaard)

"Den socialdemokratiske top og regeringen har overtaget den samme udbudsøkonomiske teori, som den tidligere regering abonnerede på. Denne teori har den noget særprægede opfattelse, at hvis man blot hæver arbejdsudbuddet – det vil sige hæver det teoretiske antal mennesker, som står til rådighed for arbejdsmarkedet – så kommer der, vupti, tilsvarende flere i arbejde.

...... Det er ikke tilfældigt, at den internationale menneskeretserklæring fastslår, at »enhver har ret til arbejde«. Den er som bekendt fra 1948, da 1930’ernes massearbejdsløshed og dens katastrofale konsekvenser med fascisme og krig stadig stod i tydelig erindring.Arbejdsløshed har alle dage været en svøbe for den brede befolkning. Derfor bør det være en socialdemokratisk regerings vigtigste opgave at sikre alle mennesker et arbejde."

 Læs hele artiklen fra dagens udgave af Politiken her:  http://bit.ly/IRIvsw

2 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Det som godt kan bekymre mig, ved at man fører en politik der fratager store dele af befolkningen retten til økonomisk livsunderlag i en krisesituation som den nuværende, er at man fra politisk hold øjensynligt slet ikke prøver at forestille sig, hvorledes de ramte befolkningsgrupper vil forsørge sig selv når der ikke er jobs at få, og ingen understøttelse at oppebære fra samfundet. Ethvert menneske vil af al magt forsøge at opretholde livet for sig selv og sin familie. Koste hvad det vil. Og kan det ikke gøres på legal vis fordi konjunkturerne og den førte politik har afskåret mulighederne herfor, er faren vel at der udelukkende er parallelsamfundet med kriminalitet og sort arbejde tilbage som overlevelsesmulighed...?

    SvarSlet