lørdag den 14. april 2012

Kvalitetsprofilen


Det har altid været, et af dansk fremstillede produkters fornemste kendetegn, at der stod påtrykt et "MADE IN DENMARK" på produktet. Hvad var B&O og dansk møbeldesign ude i verden hvis der stod f.eks. Made in China..?
Jeg håber virkelig dansk industri og håndværk nu endelig igen er ved at fatte, at dette kvalitetsstempel betyder noget for kundernes opfattelse af det produkt de overvejer at købe. "MADE IN DENMARK" bør igen blive det adelsmærke det var engang. Hvem gider købe et B&O-TV til 40.000,- der er fremstillet i Polen, eller en Wegner-stol fremstillet i Indien?
Kan I huske det mærke der engang prydede danske produkter, inden det blev moderne at skrive det på engelsk? Dansk Arbejde (se plakaten herover).

Engang var det jo også et scoop at kunne skrive "LEVERANDØR TIL DET KONGELIGE DANSKE HOF" på sine produkter. Det borgede ligeså for kvaliteten og respekten om varen. Danske varer skal sælges på kvaliteten. Ikke på prisen, for den kan vi alligevel ikke konkurere på.
Væk med Janteloven, og tilbage med stoltheden over dansk kvalitet når den er lavet i Danmark..! 

Svenskerne kunne nu også godt tage denne brandbevidsthed til sig igen. Hvem har dog lyst til at købe en kinesisk Volvo..?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar