mandag den 14. november 2011

Et fallitært offentligt transportsystem..!

I dag har jeg virkelig noget på hjerte..! Jeg er indigneret så det basker. 
Kvinden min og jeg valgte i går at tage toget til den årlige Bogmesse i Forum. Og hold da op, det blev en oplevelse af de grimme. Ikke bogmessen, den var fin som sædvanlig, og ej heller selve transporten på skinner. Det skal lige indskydes, at selvom om jeg er bosiddende i Herlev og har været det siden 1959, har jeg ikke kørt med S-tog siden 1982 (ja du læste rigtigt: 1982 !) og har ej heller prøvet at køre med den københavnske Metro. Jeg bevæger mig altid rundt i verden, både den nære og den fjerne, i en ganger med fire cylindre og fire hjul, hvor jeg sidder lunt og mageligt med fin udsigt til verden omkring og med god musik på radioen. Og så til gårsdagens grufulde oplevelse: vi to mennesker betalte hver 36,- kr. hver vej, altså i alt 144,- danske kroner (!!!) for at køre med toget fra Herlev Station til Forum og hjem igen. Det havde kostet os i alt 22,- kr. hvis vi i stedet havde valgt at tage bilen derind og retur. Ydermere tog det næsten en time med det offentlige, det ville have taget max tyve minutter med bil. Jeg er mildest talt rystet over de priser man tillader sig at tage for den offentlige transport. Det er simpelthen skandaløst. Hvordan kan politikere i ramme alvor tro, at man kan lokke folk ud af bilerne og over i toge og busser til de fuldstændigt horrible priser. Dagens lille rejse fra Herlev til Forum med det offentlige kostede os 700% mere, og tog 3 gange så lang tid, som hvis vi havde taget dytten. 

Det synes som om DSB lader de togrejsende være ofre for selskabets fuldstændigt vanvittige milliardindkøb af ubrugelige italienske toge, ikke-vedligeholdte baner og materiel, gigantiske gyldne håndtryk til lidet duelige ledelser og meget andet. Regningen for de enorme fejlinvesteringer afspejles i billetprisernes himmelflugt og det offentlige trafiksystems utilstrækkelighed. Det vil være total galimatias at forsøge at presse hundreder af tusinder bilister over i et københavnsk offentligt trafiksystem som i forvejen er fuldtsændigt overbelastet, voldsomt forurenende (busserne), og som bryder sammen i tide og utide. Det er dælme en bagvendt måde at ville gøre tingene på. Politikerne burde som første mål have at udbygge den offentlige transport og gøre prisen attraktiv, og så derefter kan man håbe på at det lykkes med at lokke bilisterne over. Det som man prøver nu med et forsøge at presse pendlerne med en betalingsring er den rene og skære Molbo-historie!

Nå, det var da sjovt at prøve de nye tog (selvom de gamle brune S-tog nu var hyggeligere), men måske går der endnu en gang 30 år inden jeg stiger på det offentlige igen...!

1 kommentar:

  1. Du kan sagtens synes de gamle brune toge var hyggeligere så sjældent som du kører. Tænk at du ikke har kørt i 29 år, hvad er det da for noget. Så kan du måske bedre forstå når vi andre tager frem og tilbage, så tager det tid. Jeg kan ikke huske hvad det ville koste til Orelund, men det var dyrt. Så var det godt du ikke samtidig var så heldig at du tog toget den 1. søndag i måneden som (jeg ved ikke om den er det mere) er gratis. For jeg har været afsted kørt gratis den rigtige søndag, men men men, metroen er ikke gratis, det vidste jeg desværre ikke, så det var lige 600 kr på en ellers gratis søndag. Det er grotesk dyrt. Nu siger de i tinget at de ikke vil sætte prisen ned på de offentlige transportmidler selv om der kommer betalingsring, det var nu ellers meningen. Når jeg har skulle tage til AA møde på Østerbro, så er jeg med S-toget og bus eller gå fra toget ca. 1,5 time om det hver vej. Jeg mener AA mødet varer jo kun 1time. Jeg kunne selvfølgelig gå hen til det næste AA møde, det har jeg ligesom ikke følt for. Hi hi. Vi har lige været i Ballerup det er 24 kr. pr mand hver vej, og hvis vi ikke kan nå tilbage inden billetten udløber og det kan vi faktisk ikke, så er det 24 kr. pr. mand retur igen. Kan du ikke se hvor dyrt det er for folk der er på bistandshjælp og som skal ud og søge arbejde? Mange knus fra Pia

    SvarSlet