mandag den 8. august 2022

Mere maskulinitet i folkeskolen…?

Tjah, efter mine 35 år som underviser i praktiske valgfag, kan jeg ikke være andet end enig i nedenstående. Ballerup og Gladsaxe viste vejen de sidste tre årtier i sidste århundrede, men de nye skolereformer ødelagde alt.

Frederik Vad har en række forslag til, hvordan man kan komme drengene mere i møde i folkeskolen. Folkeskolen kunne godt bruge lidt mere maskulinitet, og for ham hænger det tæt sammen med en større praksisfaglighed:

"De boglige fag er blevet ophøjet, og de foregår siddende foran tavlen, hvor man et langt stykke hen ad vejen skal lytte," siger han.

"Træsløjd er blevet gjort til håndværk og design, og den udvikling har vi set på mange områder.
En større del af lærerne i folkeskolen bør have en faglært baggrund. Og det bør være flere mænd i klasselokalerne:

"Jeg synes, der er for få mandlige undervisere i skolen og for få med anden baggrund end skolelærer. Man burde få nogle flere med en erhvervsfaglig baggrund ind - især i nogle af de praktisk fag - for at skabe nogle forbilleder, men også nogle ambassadører for en anden type faglighed og en anden type uddannelsesrejse, end den de fleste voksne i skolen har været på," siger Vad.

Læs artiklen her:
https://www.altinget.dk/artikel/ung-socialdemokratisk-kandidat-for-flydende-folkeskole-udfordrer-drengene?SNSubscribed=true&ref=newsletter&refid=morgen0808222&utm_campaign=Altinget.dk&utm_content=morgen0808222&utm_medium=e-mail&utm_source=nyhedsbrev

Ingen kommentarer:

Send en kommentar