søndag den 28. marts 2021

Et comeback til skæbnen

Bogen – med titlen Vi er det liv, vi lever – er et stort opgør med idéen om, at vi selv former vores liv og lykke. Og den er dermed potentielt ekstremt frisættende – og ret provokerende. "Jeg er lidt nervøs for, hvordan den vil blive modtaget," siger han.

Skæbnen er alt det i livet, der ikke er op til os selv – og det er meget, påpeger Brinkmann. Hvem er vores forældre? Hvor og hvornår vokser vi op? Storpolitikken omkring os; de folk, vi møder; tilfældigheder, uheld og lykketræf, der rammer os, ikke mindst tidligt i livet, hvor vi endnu ikke helt er blevet voksne, ansvarlige mennesker – som en teenagers to ugers sommerforelskelse i en ung tysk soldat.

SVEND BRINKMANN MENER, vi har brug for at tale om skæbnen for at komme ud af illusionen om, at vi skaber vores egen lykke. "Det er tidens største livsløgn, at vi kan, hvad vi vil," skriver han i bogen. For det kan vi ikke. Vi er i langt højere grad formet af vores forbindelser til andre mennesker – af ting uden for vores kontrol. Problemet er dette, siger Brinkmann: Når vi tror på, at alt er vores egen fortjeneste, er alt også vores egen skyld. Det er farligt af flere grunde.

Lyt eller læs artiklen i Zetland her:

https://www.zetland.dk/historie/s81EYkN6-a8dQKjjz-c179dIngen kommentarer:

Send en kommentar