torsdag den 5. juni 2014

Grundlovsmøde


Det traditionsrige grundlovsmøde i Farum, som plejer at blive holdt i den store smukke præstegårdshave ved søen, var i år forlagt til Stavnsholtkirken pga. regnvejret. Tidligere undervisningsdirektør og folketingsmedlem for Radikale Venstre, Asger Baunsbak Jensen, holdt en regulær flammetale imod regeringens nye folkeskolelov der mestendels er udarbejdet at finansministeriet og ikke af undervisningsministeriet. Og slet ikke i dialog med hverken forældrene, eller de som forventes at arbejde med den fremover, nemlig lærerne og skolelederne.
Det svigtende demokrati fik ligeledes en gevaldig en over snuden. Stærke, dybt bevægende, indsigtsfulde og manende ord, der tog en fyldt kirke med storm. Lange klapsalver kvitterede Asger for at tale så befriende ærligt om det teknokrati og den økonomiske tænkning der i disse år truer ikke blot børnenes dannelse, men hele vort demokrati, og vort samfund.
Om vækstspøgelset der har lagt gift ud, og fordrejet hovedet på størstedelen af politikerne så de reelt er handlingslammede.
Bagefter musicerede Fuzzy og Thomas Sandberg med alskens instrumenter og elektroniske toner.Ingen kommentarer:

Send en kommentar