mandag den 10. september 2007

På internet med mobiltelefonenAf Arne Jacobsen
IT-admin. Lautrupgårdskolen Ballerup


Har du en mobiltelefon som er købt indenfor de seneste tre år, kan den med stor sandsynlighed også gå på internet (GPRS). Det behøver slet ikke være en nymodens smartphone.
Langt hovedparten af alle mobiltelefoner solgt inden for de senere år kan gå på internet. Både
modtage/sende mail og browse på nettet. Og rigtig mange (især elever) bruger disse funktioner. Så internetadgang er stort set "allemandseje" i dagens Danmark, også selv om man ikke har en computer derhjemme.
Vi skal til at vende os af med den traditionelle forestilling om, at det med internet udelukkende er noget med traditionelle computere.
Mobilen er i dag ikke kun en bærbar telefon, men et multimedie med kamera, musikafspiller, diktafon, mail og browser (og vækkeur).
Jeg bruger min mobil til "at nette" mange gange hver dag, både til Skolekom, checke min mail og til at surfe på internet.
F.eks. er det ofte hurtigere at checke sine e-mails og aktivitetskalenderen på PersonaleIntra når man står op om morgenen, end først at skulle tænde en computer for at checke nøjagtig det samme og så bagefter lukke den ned igen og slukke inden man tager hjemmefra. I S-toget - i Metroen - i bussen, mobilen er altid lige ved hånden (eller i lommen).

Et rigtig godt fif til dig som gerne vil gå på nettet med mobilen, og som gerne vil øge hastigheden, brugervenligheden og sænke prisen markant for at surfe med mobilen, er at downloade den gratis norske mobilbrowser "Opera Mini" www.operamini.com/beta . Den surfer lynhurtigt og sænker forbruget til en tiendedel, og tilpasser helt automatisk enhver hjemmeside du går ind på så den passer til mobilens dispaly.
En hjemmeside som f.eks. mobilens egen indbyggede browser bruger 130 Kb på at hente, bruger mobilen med Opera Mini kun ca. 13 Kb på at hente. Når teleselskabet tager ca. 12 kr. pr. Mb (TDC) er der gode penge at spare med Opera'en. Den er intet mindre end suveræn, prøv den!

Og den kan også bruges på ældre mobiler med wap-gprs.
"Opera Mini 4 beta 2". har en lang række nye brugervenlige features i forhold til den forrige version.
Se en anmeldelse her:
http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=202620

Her er et par billeder logget ind på Skolekom med Opera Mini browseren.
1. billede: sådan ser Skolekom ud på mobiltelefonens display:

2. billede: når du klikker på den lille firkantede rude, som du kan manøvrere rundt i displayet med, så forstørres det valgte område så det er let læseligt. I øvrigt kan du selv vælge skriftstørrelse i Opera Mini undervejs.


Og så du klikker du dig ellers blot frem med den lille curser-pil, nøjagtig som på din computer.
Prøv selv mobil-demoen på din computer.
Du finder den her: http://www.operamini.com/beta/simulator/


Ingen kommentarer:

Send en kommentar