"Ingen vil sidde tilbage som den, der gjorde det dårligst i kampen mod corona. Men giver det mening at sætte alle ressourcer ind på at holde dødstallet helt i bund? Eller risikerer vi at overse enorme omkostninger både økonomisk og sundhedsmæssigt?
Det er ikke kun i USA, at præsidenten tæller antallet af smittede og døde. Det samme sker i hele verden, og herhjemme er det blevet en folkesport at sammenligne det danske dødstal med det svenske. Ja, det er næsten blevet en erstatning for de landskampe, der ikke kan spilles for tiden. Kan vi ikke slå svenskerne i fodbold, så banker vi dem i hvert fald i corona.
Men den landskamp bør stoppe nu, inden sejren kommer til at koste alt for dyrt.
I DISSE DAGE er der for alvor ved at komme gang i debatten om grundlaget for den voldsomme danske nedlukning 11. marts.
Det er en vigtig og relevant debat, selv om alle gør klogt i at huske, at virussen for blot to måneder siden forekom langt mere truende, end den gør i dag – og i at huske, at billederne fra Kina og Italien helt forståeligt fik danske politikere til at vælge et forsigtighedsprincip.
Formålet med debatten er derfor ikke at udnævne skurke. Formålet er at blive klogere på, om vi kunne have klaret os igennem med mindre indgribende tiltag. I den forbindelse er det relevant, om vi havde været bedre tjent med at følge embedsværkets indstilling om en mindre dramatisk tilgang til krisen.
For tag ikke fejl: Den danske medlukning kommer til at koste dyrt. Ikke blot i hjælpepakker til trecifrede milliardbeløb, men også i form af langvarig ledighed, afledt fattigdom, dødsfald af andre sygdomme, der ikke bliver diagnosticeret i tide, og mange andre afledte effekter. Som beskrevet i Mandag Morgen for nylig, tyder meget på langt større stigning i ledigheden end det, vi allerede har set."
Læs artiklen i Mandag Morgen her:
https://www.mm.dk/artikel/corona-er-ikke-en-landskamp-mod-sverige